Menu główne

link do Biuletynu Informacji Publicznej

Licznik odwiedzin

271969

(od grudnia 2013)

Aktualności


wsteczWstecz

PODPROGRAM 2018 – efekty

2019-07-22

1. Oddział Rejonowy Polskiego Związku Emerytów i Inwalidów w Opalenicy z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 495 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 21.857,34 ton żywności;
- 1858 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2018 dla 40 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztatów edukacyjnychw ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne - 1 spotkań dla 17 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 1 spotkań dla 23 uczestników


wsteczWstecz

przejdź do góry...

Ośrodek Pomocy Społecznej w Opalenicy. ul. Wyzwolenia 27, 64-330 Opalenica, tel. (61)44-77-280

Korzystając z serwisu akceptujesz zasady wykorzystania plików cookies. więcej informacji